De Mooiste (en warmste) Dag

2015-07-02 12:47:36

Het is acht uur in de ochtend op De Mooiste Dag van het jaar. De zon schijnt al volop. Vrijwilligers zijn druk bezig met het klaarmaken van De Nieuwe Markt. De eerste gasten staan al te trappelen van ongeduld. Weken, soms zelfs maanden, hebben ze al naar deze dag uitgekeken: de motordag. De dag waarop ze achterop de motor in een lange stoet naar het bos gaan. Want daar is het groot feest.

Daar komen de motoren! De gasten horen ze al van ver aankomen. Nog even geduld. Als alle motoren stil staan, mogen de gasten eindelijk de Nieuwe Markt op. Ze gaan snel op zoek naar hun motorrijder. Vaak een mooi weerzien. Anderen zoeken hun plekje in een van de bussen. De stoet stelt zich op en alle gasten worden op hun motor op de foto gezet.

De klok van de Nieuwe Toren slaat half elf: klaar voor vertrek! Daar gaat de stoet richting Oudestraat. Overal staat het publiek de stoet toe te zwaaien. En iedereen geniet van alle lachende gezichten.

In het Roggebotbos staat de bosburgemeester iedereen al op te wachten. Wat een warm welkom! Snel gaan de gasten genieten van hun patat, de shoarma, hamburgers en lekkere koude frisdrank. Even later zorgt Stef Ekkel voor een muzikaal welkom.

Met hun buik vol kunnen de gasten kiezen uit de vele activiteiten: een rondje met de paardentram, meedansen met DOP, zelf muziek maken, een nep-tattoo laten zetten of schilderen, iedereen vermaakt zich. Al kiezen velen er ook voor om even lekker in de schaduw uit te rusten. En nog maar een glas water te drinken. Wel 1000 liter water werd er in totaal gedronken!

Na het optreden van We bin d'r uut is het podium vrij voor het IJsselduo. Natuurlijk zingen zij hun nieuwste hit. Een nog grotere lach verschijnt op de geschminkte gezichten.

Dan is het tijd voor de terugtocht. Even lekker uitwaaien op de motor. Vanwege het warme weer wel een kortere route terug naar huis. Wat was het weer een Mooie Dag. Tot de 20e editie! Tot 6 juli 2016!

SPONSORS

Bekijk wie De Mooiste Dag mogelijk maken en help ook mee voor een onvergetelijke dag voor iedereen!

IK WIL SPONSOREN
 
  • MAANDEN 7
  • DAGEN 18
  • UREN 8

Eerstvolgende
Tourtocht:

2019-07-03
Kampen

INSCHRIJVEN